Het antwoord op al jouw VETvragen

vetkanaal keuken

Het antwoord op al jouw VETvragen

Echt lekker is het niet. Toch krijgt iedere horecagelegenheid vroeg of laat te maken met een vervuild luchtkanaal. Het is VET belangrijk deze VETkanalen op tijd een schoonmaakbeurt te geven. Niet alleen krijgen schimmels en bacteriën anders vrij spel, ook het risico op brand wordt verhoogd. Daarom leren we je in deze blog VET veel over het schoonhouden van je VETkanalen.

Wat zijn VETkanalen?

Een VETkanaal, of luchtkanaal, is een VET belangrijk deel van je ventilatiesysteem. Het zorgt ervoor dat bak- en frituurluchtjes uit je keuken worden weggezogen. Zo blijft je keuken picobello in orde. Maar dat betekent niet dat alle vettigheid door het kanaal de buitenlucht bereikt. Langzaam maar zeker vormt zich in elk luchtkanaal een laagje vet. Maar ook andere stoffen, bacteriën en schimmels kunnen zich in je kanaal gaan nestelen. En de gevolgen? Geloof me, dat wil je niet!

Wat als m’n VETkanalen smerig worden?

Om er voor te zorgen dat je VETafzuigsysteem naar behoren werkt, is regelmatig reinigen essentieel. En dat wil je. Niet alleen omdat hygiëne bij jou hoog in het vaandel staat en je een goede luchtkwaliteit voor je gasten én werknemers wilt garanderen. Je wilt ook de kans op fik in de tent uitsluiten. VET is nou eenmaal snel ontvlambaar en bij brand in je VETkanaal is het blussen niet alleen VET lastig, de kans op snelle verspreiding is groot. Letterlijk vlam in de pijp dus. De gevolgen van een kleine brand zijn dan al snel niet meer te overzien.

Hoe vaak moet ik reinigen?

VET vaak! Nee joh, dat valt best mee. Het aantal reinigingsbeurten is afhankelijk van het gebruik van je luchtkanalen, maar over het algemeen wordt aangeraden minimaal één keer per jaar een grondige schoonmaakbeurt te houden. In de horeca waar dagelijks vele uren de grill en frituurpan dienst doen, is het verstandig zelfs ieder halfjaar of kwartaal de luchtkanalen te reinigen.

Handen uit de mouwen dan maar? 

Zeker! Je kunt beginnen bij het zuiveren van het rooster of luchtventiel. Deze kun je zelf met een borsteltje schoonmaken. Maar dat is dus slechts het begin van de schoonmaakbeurt. Verder dan het ventiel of rooster kom je meestal niet. Om het hele kanaal te kunnen reinigen heb je specialistische kennis nodig. Bij VETkanaal is deze VETTE business onze core business. Onze professionals inspecteren en reinigen, waardoor je snel weer verzekerd bent van een veilige werkomgeving en dekking bij brandschade.

Waarom VETkanaal?

Met een abonnement VETkanaal heb je geen omkijken meer naar het reiniging van je vetkanalen. Met onze VETTE diensten kies je voor een periode waarin wij zorg dragen voor je vetkanalen. Voor een vast bedrag per maand zorgen wij dat je vetkanalen op tijd worden geïnspecteerd, gereinigd en voorzien van een nieuw VETcertificaat, die jou rugdekking geeft bij brand.

Meer weten over onze VETTE diensten? Kijk dan hier

Tags:
,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Kan ik je ergens mee helpen? Available from 08:00 to 18:00