Wees VET voorbereid

Wees vet voorbereid - brandverzekering

Wees VET voorbereid

Je weet als horecaondernemer maar al te goed dat de brandverzekering een van de VET belangrijkste verzekeringen is om af te sluiten. Een noodzakelijk kwaad eigenlijk. Want brand zit nu eenmaal in een klein hoekje. De gevolgen van een bedrijfsbrand gaan verder dan alleen de materiële schade; je hele bedrijf kan stil komen te liggen. Wist je dat maar liefst de helft van alle ondernemers die met brand te maken krijgt binnen twee jaar failliet is? Dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies daarom voor een VET goed pakket aan verzekeringen, zodat je niet onnodig voor extra financiële verassingen komt te staan. Met deze verzekeringen kun je met een gerust hart blijven ondernemen.

Brandverzekering

Een goede brandverzekering dekt veel meer dan brand alleen, maar je zult moeten checken of jouw brandverzekering dekkend genoeg is. Wellicht heb je toch ook een brandbedrijfsschade-of reconstructieverzekering nodig. Eigenlijk is de brandverzekering een soort verzamelbegrip voor diverse verzekeringen en beschermt je tegen de financiële schade bij brand, ontploffing, bliksem, (blus)water, storm en inbraak.

Extra verzekeringen

Een brandverzekering is stap een, maar als er dan toch brand uitbreekt wil je er zeker van zijn dat je na de brand je zaak weer opnieuw kunt opbouwen. Alleen een brandverzekering is daarom niet genoeg. Dit betekent dat:

– je bedrijfspand(en) moet verzekeren met een opstalverzekering

– de spullen in je bedrijf verzekerd moeten worden op de inboedelverzekering (bij huurder), of op de opstalverzekering (bij eigenaar)

– je de lasten, die doorlopen terwijl je niets verdient, moet verzekeren op de brandbedrijfsschadeverzekering

voor de heropbouw van jouw administratie je een reconstructieverzekering moet afsluiten

Check je verzekeringspakket

Heb jij alles in het vizier? Zijn alle risico’s gedekt? Met andere woorden: wees je bewust dat bij het niet laten reinigen van je VETkanalen je ook géén aanspraak kan maken op je verzekering. De premies verschillen uiteraard per verzekeraar. De hoogte van de premie is afhankelijk van vele factoren, zoals de brandgevaarlijkheid van bedrijfsactiviteiten, de bouw van het pand en de getroffen preventiemaatregelen. Check welke risico’s in jouw huidige polis zijn inbegrepen en kijk of je, zo nodig, bij moet verzekeren.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij APC Holland, een innovatieve assuradeur gericht op zakelijke schadeverzekeringen en tevens een van de samenwerkingspartners van VETkanaal.

Wees goed voorbereid; zorg dat je VETkanalen altijd in goede conditie zijn door ons VETabonnement te gebruiken. Bij jaarlijkse reiniging krijg je een VETcertificaat, die jou rugdekking geeft bij brand. Wel zo veilig voor het bedrijf en je medewerkers! Hoe schoon zijn jouw VETkanalen? Bekijk snel welke van onze VETabonnementen het beste bij jouw bedrijf past of bel ons op 0107630617!

Geen reactie's

Geef een reactie
× Kan ik je ergens mee helpen? Available from 08:00 to 18:00