Een VETTE reiniging, hoe werkt dat eigenlijk?

vetkanaal reinigen

Een VETTE reiniging, hoe werkt dat eigenlijk?

YES! Na een maandenlange sluiting mag de horeca eindelijk weer open! Jouw gasten mogen eindelijk weer genieten van de heerlijke gerechten die jouw team op tafel zet. Maar voordat jouw gasten op het terras mogen, is het noodzakelijk om je VETkanaal grondig te laten reinigen. Want zeg eens eerlijk, hoe lang is het geleden dat er in jouw restaurantkeuken een vetkanaalreiniging is gedaan? Tijd voor een VETTE opfrisbeurt! Wanneer ons team bij jou op de stoep staat, is de schoonmaakklus zo geklaard. Benieuwd hoe het hele proces van vetkanaalreiniging in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Je VETkanaal reinigen, is dat verplicht?

Ja, vanuit de verzekering is het verplicht om je vetkanaal goed te onderhouden. Wanneer dit niet op tijd gebeurt, kunnen er vervelende situaties ontstaan, zoals vetafzetting. VETafzetting is makkelijk ontvlambaar en brand verspreidt zich daardoor snel. Ook hopen stof en (onzichtbaar) vuil zich op door het niet op tijd reinigen, waardoor schadelijke bacteriën en schimmels zich ontwikkelen. Niet echt VET.

Stap 1: de VETcheck!

We raden je aan om te beginnen met de VETcheck op de website. VET handig, zo weet jij precies of het al tijd is om jouw vetkanaal te laten reinigen. Nadat je een paar vragen hebt beantwoord, ontvang je van ons een gratis VETinspectie. Hierbij meten we hoe vervuild jouw vetkanaal daadwerkelijk is. Is het de hoogste tijd voor een VETTE voorjaarsschoonmaak, of kan de reiniging van jouw vetkanaal nog even wachten? Ook inspecteren we het VETkanaal met een camera om alle hoeken te controleren. Na de inspectie krijg je van ons een VETadvies. Gemiddeld reinigen we een VETkanaal zo’n twee keer per jaar, maar soms blijkt tijdens de tussentijdse inspectie dat het vetkanaal al eerder aan een reiniging toe is.

Hoe meten we hoe vervuild een kanaal is?

De vervuiling van een vetkanaal meten we met de eenheid micron.

0 tot 200 micron: het vetkanaal is licht vervuild

200 tot 400 micron: het vetkanaal is matig vervuild

500+ micron: het vetkanaal is vervuild / zwaar vervuild

Stap 2: Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Na de inspectie is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We gaan aan de slag met de VETste apparatuur om jouw VETkanaal weer blinkend schoon te krijgen. Normaal gesproken alleen met een apparaat, maar als het vuil VET hardnekkig is, gaan we handmatig te werk. Na deze VET professionele reiniging is jouw vetkanaal weer helemaal brandschoon, brandveilig en vrij van nare bacteriën en schimmels.

Stap 3: VETkanaal gereinigd, en nu?

Na de VETkanaalreiniging sturen we je een uitgebreid rapport toe, inclusief voor- en na foto’s. Zo weet je precies hoe je vetkanaal er voor en na de reiniging uit ziet en kunnen we bijhouden wanneer het tijd is voor de volgende VETcheck. Je ontvangt een certificaat, zodat je bij de verzekering aan kunt tonen dat jij VET goed bezig bent.

Hoog tijd om het vetkanaal van jouw restaurantkeuken eens flink te laten reinigen? Vraag vrijblijvend de VETofferte aan via onze website!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Kan ik je ergens mee helpen? Available from 08:00 to 18:00