Hoe zit dat met VETkanalen en brand?

Hoe zit dat met VETkanalen en brand?

Hoe zit dat met VETkanalen en brand?

Wij hoeven je natuurlijk niet meer te vertellen dat keukens in de horeca tot een van de gevaarlijkste ruimtes gerekend mogen worden als het gaat om brandgevaar. Maar liefst 45% van alle branden vindt plaats in een bedrijfspand, 8,5% daarvan zijn horecazaken. In die horecazaken ontstaat de brand meestal in de keuken en dan specifiek in de vetkanalen.

Vetophoping
Vetophoping is een veelvoorkomende oorzaak van keukenbranden. Wanneer je dag in, dag uit, maand in, maand uit je keuken draait, verdwijnen de vettige dampen via je afzuiginstallatie en je vetkanalen naar buiten. Die dampen laten een vetlaag achter in je kanalen. Wanneer de vettige laag in de luchtkanalen eenmaal vlamvat ontstaat er al snel een onbeheersbare brand, die je complete restaurant in de as kan leggen. Het is daarom belangrijk dat de bakdampafzuigingen regelmatig gereinigd worden (tot op het blanke metaal), waarbij een periodieke complete reiniging niet gemist mag worden.

Wanneer zijn vetkanalen vies?
Het afzuigsysteem en de bijbehorende motor zorgen voor een goede luchtkwaliteit in de keuken. Als dit systeem vervuild is, zal de luchtkwaliteit aanzienlijk verslechteren. Je merkt dit gelijk aan je longen (hoesten) en je ogen (prikkende ogen). Dit kan een teken zijn dat het tijd is voor een reinigingsbeurt. Voor een leek is het lastig om te bepalen of het vetkanaal wel of niet optimaal werkt, aangezien de vetresten vaak niet direct zichtbaar zijn. Behalve vetafzetting kan er ook (on)zichtbaar stof, vuil, schimmels en bacteriën in je vetkanalen gaan zitten. En wat te denken van vies keukengereedschap. Wat ook nog erg onveilig kan zijn voor de gezondheid van je personeel! Werk aan de winkel dus.

Inspectie vetkanalen
Met een voorinspectie, de zogenaamde VETcheck, bekijken we hoe erg de vuilafzetting is. Daarna geven we je ons VETadvies, ondersteunt met foto’s en film. Op basis daarvan kun je een passend VETabonnement afsluiten en ben je jaarlijks verzekerd van professionele reiniging met als bewijs het VETcertificaat. Ons VETcertificaat stelt ook je verzekeraar gerust. Jij blij, personeel blij, verzekering blij. Iedereen vet blij.

VETkanaal staat 24/7 voor je klaar. Check onze VETabo’s 👉https://vetkanaal.nl/vetkanalen-laten-reinigen/ en voor meer info check de video “Zo werkt VETkanaal” op onze homepage. Of open de chat en stel je vraag of bel ons op 010-7630617.

Geen reactie's

Geef een reactie
× Kan ik je ergens mee helpen? Available from 08:00 to 18:00