Een VET gesprek met Nick

Een VET gesprek met Nick

Stel jezelf even voor.. 

Ik ben Nick van der Schee, 30 jaar opgegroeid in Poortugaal, gewoond in Rotterdam en nu samen met vriendin woonachtig in het Friese Wolvega. Ik ben nu ruim een jaar werkzaam bij VETkanaal. Begonnen als reiniger zonder ervaring, daarna als reiniger op een eigen bus en dit jaar opgeklommen tot inspecteur. Hier heb ik hard voor gewerkt en ben ik dan ook trots op!

Hoe ziet het werk als inspecteur bij VETgroep eruit?

Het werk als inspecteur is zeer gevarieerd en ik kom op heel veel verschillende plekken en in heel veel verschillende soorten horecagelegenheden. Dit maakt het werk als inspecteur super interessant. Een dag als inspecteur is eigenlijk nooit saai of hetzelfde. De ene keer begin je met een opname van een potentiële nieuwe klant, de andere keer verhelp je een storing bij een bestaande klant, doe je een werkplekinspectie bij je collega’s of een tussentijdse inspectie bij bestaande klanten. Ook ben ik door mijn opgedane ervaring nog in de reiniging inzetbaar als er een zieke collega is of bij drukte. 

Wat voor werkzaamheden voer je op een dag uit? 

Op een dag rij ik verschillende locaties af. Bij potentiële nieuwe klanten gaat het dan om het in kaart brengen van de complete installatie en een plan van aanpak op papier (tablet) te zetten, de tussentijdse inspectie zijn er om de vervuilingsgraad bij onze bestaande klanten in de gaten te houden en storingen kunnen gaan over de meest uiteenlopende dingen, van een trillende afzuigkap tot een kapotte motor. 

Vooral bij potentiële nieuwe klanten is het belangrijk om een goed en duidelijk beeld te krijgen van de situatie. Bijvoorbeeld het benoemen van het soort VET dat zich in het VETkanaal bevindt (ja er zijn verschillende soorten VET die allen anders behandeld dienen te worden), het juiste aantal meters kanaal, is het kanaal rond of vierkant, waar bevindt het kanaal zich, zijn er al inspectie lukken aanwezig of moeten deze nog geplaatst worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zorgt er voor dat er bij  akkoord van de opdracht de collega’s al met de nodige voorkennis richting de klant gaan en dus efficiënter te werk kunnen gaan. 

In welke grappige situatie ben je wel eens terechtgekomen?

Over de grappige situatie moet ik nog even nadenken. Wel vond ik het in de reiniging altijd mooi om in de nacht te werken. De verschillende dronken mensen die dan even naar binnen wilde om wat eten bij ons te bestellen en hier dan ook grof geld voor over hebben. Zo is ons vaak genoeg 20 tot 50 euro geboden om toch nog even een hamburger te bakken. 

Heb je nog tips voor (horeca)ondernemers?

Laat je complete afzuiginstallatie inspecteren, ook al lijkt het niet nodig. Door een inspectie uit te laten voeren voorkom je vaak problemen in de toekomst. Een inspecteur komt vaak op plekken(boven plafonds/kleine ruimtes/dak) waar je als horeca ondernemer niet vaak komt. Denk niet, ach het is al 5 jaar zo, ik kan nog wel even wachten. Wij komen als vaak brandgevaarlijke situaties tegen bij horecagelegenheden die al jarenlang geen onderhoud hebben gepleegd. Dus… bel naar 010 7630617 of stuur een mail naar info@vetkanaal.nl

Tags:
,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Kan ik je ergens mee helpen? Available from 08:00 to 18:00