NVWA zet inspectierapporten van alle horeca online

In 6 stappen naar VETschone vetkanalen

NVWA zet inspectierapporten van alle horeca online

Voldoet jouw restaurant aan alle hygiëne eisen? Of bleek uit de laatste inspectie dat er nog veel werk aan de winkel is? De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een grote verandering doorgevoerd, vanaf nu komen namelijk alle inspectierapporten online en deze zijn voor iedereen openbaar te vinden op de website.

Waar voorheen alleen alle ondermaatse resultaten anoniem gedeeld werden, worden deze gegevens nu met naam en toenaam online geplaatst. Dit betekent dus dat iedereen, ook klanten, vooraf kunnen checken of jouw restaurant goed uit de verf kwam bij een inspectieronde. De keuze om wel of niet ergens te gaan eten kan hier dus zeker door beïnvloedt worden.

NVWA legt alle resultaten open en bloot

Als horeca eigenaar wil je natuurlijk te allen tijde vooromen dat deze gegevens online komen te staan. Ondermaatse prestaties schaden het imago en daarbij komt ook dat online geplaatste inspectierapporten niet meer verdwijnen. Een her-inspectie krijgt een eigen oordeel en ook al heb je punten verbeterd, de eerdere rapportage blijft voor gasten altijd terug te vinden.

Dus wat ga jij doen?

Voldoen aan alle eisen van de NVWA moet natuurlijk altijd topprioriteit hebben, maar met deze nieuwe ontwikkelingen wordt het nog belangrijker om jezelf goed op de kaart te zetten. Want een goede reputatie is nu eenmaal makkelijker te behouden dan op te bouwen.

Jij wil natuurlijk aan alle eisen voldoen, maar hoe?

  • Zorg ervoor dat alles altijd goed schoon is;
  • Houd je aan de richtlijnen qua ingrediënten en houdbaarheidsdata;
  • Laat regelmatig onderhoud plegen aan vetkanalen en afzuigsystemen in de keuken.

Een goede eerste stap hierin is natuurlijk een afspraak inplannen voor het reinigen van jouw vetkanalen. Benieuwd hoe we werken? Bekijk onze 6 stappen hier en ga bij een volgende inspectie voor VET schone vetkanalen! Meteen een afspraak inplannen? Contact ons via 010-7630617 of stuur een e-mail naar info@vetkanaal.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie
× Kan ik je ergens mee helpen? Available from 08:00 to 18:00